Matematik

Monotoniforhold

31. oktober 2019 af NW12 - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe med de her to opgaver? Opgave 7 & 8 er med hjælpemidler og CAS værktøj, men kan ikke finde ud af hvordan jeg løser dem. På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2019 af Zagoria (Slettet)

opgave 7 a

For at finde nulpunkter, lad din computer løse denne ligning

x3 - 4.5x-30x +30 = 0   Løsning er x = - 4.24 , 0.90 , 7.84


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2019 af Zagoria (Slettet)

opgave 7 b

f(x) = x3 - 4.5x2 - 30 x +30  ( differentieres )

f´(x) = 3 x2 -9x -30

3 x2 -9x -30 = 0  løs denne andengradsligning og du får x = -2 eller x = 5


Svar #3
31. oktober 2019 af NW12

Jeg får denne løsning til opgave 7a, det er da ikke rigtigt?

Vedhæftet fil:Opgave 7a.png

Svar #4
31. oktober 2019 af NW12

Jeg fandt ud af det. Det er mig som har lavet en fejl, tak


Skriv et svar til: Monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.