Matematik

faktorisering af 3.grads polynomie

01. november 2019 af minkatsigermiav - Niveau: A-niveau

jeg skal faktoriserer 3. grads polynomiet:

p(x) = 2*x^3 - 8*x

og vise fremgangsmetoden. hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2019 af SuneChr

Sæt først  2x udenfor en parentes.
Faktorisér dernæst udtrykket i parentesen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2019 af Zagoria (Slettet)

Supplering til # 1

(a+b)(a-b) hvor a er x og b er 2

p(x) = 2x (x2 -4) = 2x (x+2)(x-2)


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. november 2019 af Ja1jeg1er1din1far (Slettet)

Jo, nu skal du bare høre. Jeg kan ganrentere dig jeg har den viden du søger. Det er super duper enkelt. 

Step1: Tag en dyb indåndining, mærk luften ind gennem næsen, også ud af din mund. Se det er jo meget enkelt

Step2: Fortæl dig selv du godt kan gøre det, altså det er meget vigtigt med troen på dig selv.

Step3: Jeg fornemmer du har en del flere problemer end bare et, så du skal først og fremest dele det op i mindre bider, det vil med garanti hjælpe dig.

Step4: Muligvis tag en kort pause på få 5 minutter.

Step5: Nu er du klar til at gå dit problem i møde

Mvh. Pædagoen, Lars


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. november 2019 af cylagario (Slettet)

Super godt svar, det må jeg sige. By the way, jeg har en Bonus info:
U-lande drikker ofte ikke nok mælk. Mælk er sundt og en god kombi når man spiller agar.io. Så hvis du er en voksen så bed venligst dit barn om at drikke en bette letmælk midt i spille time. Jeg ved at Jumbo drak masser mælk. Det gjorde dem i TYT også. Så for guds skyld drik en halv liter mælk om dagen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. november 2019 af AMelev

#0 Når du har sat 2x uden for parentes jf. #1, har du et 2.gradspolynomium inde i parentesen, som her kan faktorisres ved, at den genkendes som resultatet af "to tals sum gange de samme to tals differens" jf. #2.
Hvis du ikke genkender den som sådan, eller den ikke er så pæn, er den generelle metode til at faktorisrere 2.gradspolynomier:

1. Bestem polynimiets rødder r1 og r2
2. Benyt sætningen a·x2 + b·x + c = a·(x - r1)·(x - r2)

Hvis der kun er én rod r, kaldes den en dobbeltrod, og r1 = r2 = r
Hvis der ikke er nogen rødder, kan polynomiet ikke faktoriseres.


Skriv et svar til: faktorisering af 3.grads polynomie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.