Matematik

Sandsynlighedsregning

02. november 2019 af Linejuhl1 - Niveau: B-niveau

Vi ser på et slag med to terninger. Den ene terning har fire sider med numrene 1, 2, 3, 4. Den anden terning er en almindelig terning. Summen af øjnene kan blive et tal mellem 2 og 10.

Der er to defineret hændelser:

A = De to terninger viser det samme antal øjne

B = Begge terninger viser et ulige antal øjne

a) Beregn sandsynlighederne for P(A) og P(B)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2019 af JohnDoe1990

Du skal først bestemme størrelsen af udfaldsrummet.

Kaster vi terningen med 4 sider, så er der 4 mulige udfald, kaster vi med den anden, så er der 6 mulige udfald. Dvs. der i alt er 4*6=24 mulige udfald.

Mht. hændelsen A

Der er fire af de mulige udfald, som opfylder dette. Altså er

P(A)=\frac{4}{24}=\frac{1}{6}

Mht. hændelsen B

Terningen med 4 sider kan vise et ulige antal øjne på 2 måder. Terningen med 6 sider kan vise et ulige antal øjne på 3 måder. Altså er der 2*3=6 af de mulige udfald, som opfylder at begge terninger viser et ulige antal øjne. Altså er

P(B)=\frac{6}{24}=\frac{1}{4}


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. november 2019 af AMelev

Det letteste, når man har med terningkast med to terninger at gøre, er atplotte de mulige udfald ind i et koordinatsystem.
Så kan man der markere de udfald, der tilfredsstiller de forskellige hændelser, og tælle op, hvor mange, der er.

Vedhæftet fil:Billede1.jpg

Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.