Dansk

dansk stil

03. november 2019 af madan - Niveau: 9. klasse

Jeg har en dansk aflevering til på mandag. Jeg har prøvet at sætte kommaer de rigtige steder, men jeg ved at jeg stadig mangler at sætte komma flere steder. Jeg ha også mange andre fejl. Så er der måske en der vil læse det igennem og hjælpe mig med alle de fejl jeg har. 

Tak på forhånden. : ) 

Kære dagbog. Klokken er præcis 04:30. Jeg er lige kommet hjem fra en byfest, og jeg har lige været op og skændes med Adam. Jeg sider alene ind på mit værelse. Nu sider jeg her og skriver i bogen, fordi jeg kom nemlig i tanke om noget, som jeg har gjort og, som jeg fortrudt. Jeg kan tydelige huske, da Nanna var tolv år gammel. Hun ville med til en lokale byfest, men hun fik ikke lov af vores forældre, selvom hun skulle følges med to af hendes klassekammerater. Jeg kan huske, at jeg var lige kommet hjem fra basketball, og var meget træt. Jeg kunne mærke dårlig stemning derhjemme, derfor spurgte jeg mine forældre, om hvad der var galt. De sagde, at Nanna vil med til byfesten, men de havde ikke givet hende lov. Jeg vidste jo, at i min forældres verden var byfesten sådan noget som” pædofile barnemordere og dødsfælde-forlystelser”. Jeg gik ind på Nannas værelse, og så netop hendes bleg, triste, skuffet ansigt. Jeg spurgte hendes selvfølgelig, hvad der var galt, men jeg vidste jo hvad der var glat. Jeg kan heldigvis stadig huske, lidt af det hun sagde til mig ”Jeg får aldrig lov til at tage med til byfester!” også begyndte hun at hulke. Mine forældre stod foran Nannas dørværelse, og sagde at jeg ikke skulle blande mig i deres beslutning. Mor sagde byfester er ikke et sted for tolvårige piger. Dengang ville jeg selvfølgelig vise Jens, at jeg var den søde storebror, og han bare var en underlig fisk. I stedet tilbød jeg, at Nanna kunne tage til byfesten med mig og mine venner. Nanna blev så glad, og hun lovet at hun vil være med mig hele tiden. Jeg sagde, at mig og min venner skulle nok passe på hende. Derfor kunne vores forældre ikke få sig til at sige nej. Jeg skulle hos Adam, for at spise aftensmad sammen med ham og andre venner, men jeg lovede at komme og hente hende bagefter. Jeg havde lyst til at fortælle dem, at jeg skal tage Nanna med til byfesten, men jeg var så bang for at blive til grin. Jeg var jo en af de populæreste i byen, så det ville jo være lidt pindeligt, hvis jeg tog min lillesøster med. Derfor tænkte jeg, at jeg vil komme med en god undskyldning, eller bare gøre som om jeg havde glemt det hele.

Dagen efter havde jeg tømmermænd, men jeg skulle spille kamp. Tidligt om morgenen prøvede jeg at vække Nanna for at sige undskyld, men hun sov som en sten. Jens sad i stuen. Mig og Jens havde en slags fight mellem hinanden. Han sagde ”Nanna ventede på dig i 3 timer i går. Hun havde skiftet tøj, og hun havde læbestift på for først gang, mens du randt rundt med dine venner for at have det sjovt, du tænker kun på dig selv”. Jens var den kedeligste af os 3. Han troede at han kunne ødelægge min dag, men næ nej, jeg skulle fandme vise ham hvad jeg kunne. Selvfølgelig skulle jeg også ødelægge hans dag. Den episode kan jeg tydelig huske. Jeg gik op ad trappen, vendt mig om, og sagde ”for resten, Monika var der faktisk. Med en pusher.”

Jeg forstår bare ikke hvorfor mig og Jens skulle ødelægge det hele for hinanden hele tiden. Han er i Frankrig nu, og jeg savner ham faktisk. Jeg håber at han kommer snart tilbage til Danmark, for jeg har en følelse af, at jeg aldrig kommer til at se ham igen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2019 af Stygotius

Du får  ikke noget ud af bringe det samme indlæg to gange.


Skriv et svar til: dansk stil

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.