Fysik

Hastighedsgraf

05. november 2019 af mikkel1232 - Niveau: B-niveau

Hej studieportalen

Jeg sidder lige nu i en fysik opgave hvor vi skulle lave et forsøg hvor vi tabte en bold fra 5 meter og vi skulle efterfølgende videoananalysere dette forsøg i logger pro og ud fra dette komme så tæt på de 9,82 m/sek^2.

Men her er det jeg har et lille problem:

I min graf hvor y-strækning er som funktion af tiden får jeg at bolden har bevæget sig en strækning på 4,917meter på 1 sekund. Dette tal passer perfekt med tabelværdien på 4,91meter på 1 sekund.

Men når jeg tegner en (t,v)-graf over forsøget passer alle punkterne næsten perfekt på en ret linje men i formlen v=mt*b, for programmet (logger pro) en m-værdi på kun 5,112, og dette tænker jeg burde være 9,82 og jeg forstå ikke hvorfor dette resultat afviger så meget når min (t,s)graf passede perfekt.

Håber nogen kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2019 af SuneChr

   s = 1/2gt2
   v = gt
s  er vejstrækningen i meter for faldet
t er faldtiden i sek.
g er tyngdens acceleration i  m/sek2
 


Skriv et svar til: Hastighedsgraf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.