Matematik

Andengradspolynomiet

06. november 2019 af Chabzito (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan skal man løse denne opgave

Andengradspolynomiet f er givet ved 

  f(x)=(x+4)^2 +6

Bestem toppunktet for f


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. november 2019 af janhaa

f ' = 2(x+4)=0\\ x=-4\\ toppkt: (-4, 6)


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. november 2019 af StoreNord

Du kan finde Diskriminanten, og bruge den i Toppunkts-formelen.

Før du kan finde Diskriminanten skal du "hæve" parentesen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2019 af ringstedLC

Toppunktet T for et polynomie på formen:

\begin{align*} f(x) &= a(x-x_0)+y_0\;,\;T=(x_0,y_0) \end{align*}


Skriv et svar til: Andengradspolynomiet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.