Fysik

Metro videoanalyse

07. november 2019 af Kenzito - Niveau: A-niveau

Jeg skal bestemme et togs acceleration under igangsætning ud fra videoanalyse. Det eneste jeg får at vide er at togets vogn er 14 meter lang. Nogle der ved hvordan jeg skal gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2019 af Soeffi

#0. Du er nok nød til at antage, at der er tale om konstant acceleration...


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2019 af SuneChr

Ved at placere sig på perronen ud for togets forende tages tid fra toget sætter i gang indtil
togets bagende er ud for en. Nu har man længde og tid og kan beregne gennemsnitsaccelerationen.


Svar #3
07. november 2019 af Kenzito

Tak til begge, prøver lige om jeg ikke kan finde en formel for gennemsnitlig accleration


Svar #4
07. november 2019 af Kenzito

For at beregne middelaccelerationen skal jeg kende hastighedsændringen, og det gør jeg ikke. Hvad skal jeg så gøre?


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. november 2019 af SuneChr

                      s = 1/2at2
s = 14 m
a er gennemsnitsaccelerationen
t er tiden i sek


Svar #6
07. november 2019 af Kenzito

Hvilken formel er det?


Svar #7
07. november 2019 af Kenzito

Det passer jo slet ikke


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. november 2019 af Soeffi

#6+#7: Husk at du kan rette i et indlæg de første 10 minutter.


Svar #9
07. november 2019 af Kenzito

Beklager, glemte at s=position (m)


Brugbart svar (0)

Svar #10
07. november 2019 af Eksperimentalfysikeren

Du har ikke beskrevet, hvad videoen viser. Er den optaget ud ad frontruden?

Den er nok optaget fra peronen ud mod sporet, men det fremgår ikke af din beskrivelse. Der er andre måder den kan være optaget på. Du skylder os at angive, hvordan den er optaget.

Hvis du har mulighed for at tælle billeder, kan du finde tiden ret præciest ved at tælle, hvor mange billeder, der er optaget under starten. Det er mere nøjagtigt end at bruge et stopur.


Skriv et svar til: Metro videoanalyse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.