Matematik

Stikprøve

10. november 2019 af Mie23234 - Niveau: A-niveau

Har ingen anelse om hvordan jeg skal kunne lave denne opgave til eksamen?? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2019 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2019 af peter lind

a) Bestem a så P(a>X) < 0,95 Brug evt.normalfordelingen som en tilnærmelse. Vis dernæst at de 0.40*200 ikke ligger i intervallet

b) Bestem n så P(X>0,34) < 0,95  Brug evt.normalfordelingen som en tilnærmelse.


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. november 2019 af Soeffi

#0. Stikprøven følger en binomialfordeling og testen er to-sidet...

a) Du har du en binomialfordeling med N = 200, p = 0,34 og k = 200·40 % = 80. Du skal vise, at 80 ligger inden for grænserne af 95% konfidensintervallet. Nedre grænse er k1, hvor P(X ≤ k1) = 0,025 og øvre grænse er k2, hvor P(X ≥ k2) = 0,025.
Beregnet i Ti-Nspire: kinvBinom(0.975,200,0.34) ? 81.

b) Du skal finde det mindste N, der gør at P(N·0,4 ≤ X) = 0,025. Problemet er, at 40 % af N ikke nødvendigvis er et helt tal, hvilket opgavestilleren åbenbart ikke har tænkt på.
Jeg får N = 230...
1-binomCdf(n,0.34,0,n*0.4)|n=225 ? 0.0255
1-binomCdf(n,0.34,0,n*0.4)|n=230 ? 0.02434


Skriv et svar til: Stikprøve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.