Fysik

Atomfysik

10. november 2019 af Chrelleman (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa, jeg sidder med en aflevering, der handler om atomfysik, og har fået følgende opgave som jeg gerne vil have hjælp med. Tak på forhånd.


a) Beregn energien af de fire nederste energiniveauer for brintatomet, og tegn disse ind i et energiniveau-diagram
 
b) En elektron henfalder fra fjerde til andet energiniveau; derved udsendes en foton.
Beregn energi, frekvens og bølgelængde for denne foton. 
Inden for hvilket område af det elektromagnetiske spektrum ligger fotonen?

 
c) En elektron henfalder fra fjerde niveau til grundtilstanden; derved udsendes en foton.
Beregn energi, frekvens og bølgelængde af denne foton.
I hvilket område af det elektromagnetiske spektrum ligger fotonen?
OG
Forklar kort hvad røntgenstråling er, hvordan den kan frembringes, og hvortil den anvendes.
 

Vh.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2019 af peter lind

a) En = -13,6 eV/n2 n = 1, 2, 3, 4

b) E = E4- E2 = h*f = h*c/λ


Skriv et svar til: Atomfysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.