Matematik

Andengradspolynomium

11. november 2019 af TingtokTea - Niveau: B-niveau

Hvordan søren laver jeg en funktion som viser omsætningen ? :/

Vedhæftet fil: mathat.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2019 af AMelev

Omsætning = Afsætning · stk.pris, dvs. antal solgte øl gange prisen pr. øl.
O(x) = ... · ...


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2019 af mathon


Svar #3
11. november 2019 af TingtokTea

#1 

Vil det ikke blive:

O(x) = 4440x ?

Vi ved jo ikke hvor mange øl som sælges, men vi får oplyst at A(x) er antal øl som der sælges, hvor x i den sammenhæng er prisen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. november 2019 af AMelev

#3

Vi ved jo ikke hvor mange øl som sælges, men vi får oplyst at A(x) er antal øl som der sælges, hvor x er prisen.

Som du selv skriver, sælges der A(x) øl til en stk.pris på x, så
O(x) = A(x)·x = .....


Svar #5
11. november 2019 af TingtokTea

A(x)2 ? Er ikke særlig god til matematisk tænkning.


Brugbart svar (1)

Svar #6
11. november 2019 af mathon

          \small \begin{array}{lllll} &A(x)=4500-60x\\\\ \textup{Jo lavere}&\textup{stk-pris desto st\o rre} &\textup{antal \o l s\ae lges}\\\\ 2.&O(x)=x\cdot A(x)=&-60x^2+4500x=&-60x(x-75)\\\\ 3.&\textup{Oms\ae tningen:}&\textup{er 0 ved en \o lpris}&\textup{ p\aa \ 75 kr}\\\\ &\textup{Oms\ae tningsmax:}&\textup{ved }\frac{0+75}{2}=&37.50 \; kr\\\\ 4.&\textup{Udgiftfunktion:}&U(x)=14\cdot A(x)=&-840x+63000\\\\ 5.&\textup{Fortjenstfunktion:}&F(x)=O(x)-U(x)=&-60x^2+5340x-63000\\\\ &\textup{Fortjenstfunktion::}&F(x)=&-60\left (x- \frac{89}{2} \right )^2+55815\\\\ &\textup{Maksimal fortjeneste:}&\textup{ved en \o lpris p\aa \ }&\frac{89}{2}=44.50\;\textup{ kr}\\\\ 6.&\textup{Nej} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. november 2019 af AMelev

#5 Nej. A(x)·x = (4500 - 60x)·x.
Gang ind i parentesen, så får du det samme som #4.


Skriv et svar til: Andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.