Matematik

Hvor meget skal de have i rente, hvis pengene skal være vokset til 3 mio. over 10 år?

13. november 2019 af piv123 - Niveau: C-niveau

hej jeg sidder med den her opgave men kan ikke få opstille den rigtig, nogen der kan hjælpe ?

B&O er ikke er tilfreds med den rente de får tilbud, da de gerne vil have at pengene er vokset til 3.000.000,- kr. efter 10 år, hvis de stadig indsætter 1.800.000,- kr.


  Hvor meget skal de have i rente, hvis pengene skal være vokset til 3 mio. over 10 år?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2019 af mathon

                    \small \begin{array}{llll} K_n=K_0\cdot (1+r)^n\\\\ 3\cdot 10^6=1.8\cdot 10^6\cdot (1+r_{pa})^{10}\\\\ (1+r_{pa})^{10}=\frac{5}{3}\\\\ 1+r_{pa}=\left (\frac{5}{3} \right )^{0.1}=1.05241\\\\ r_{pa}=0.05241=5.241\% \end{array}


Svar #2
13. november 2019 af piv123


hvordan er formlen når man skal finde den effektive rente ? 


B&O har snakket med en anden bank, som har givet dem følgende tilbud: Hvis de sætter 2.000.000,- kr. ind får de 0,4% i rente pr. måned.


hvad bliver den effektive rente pr. år?
 


Skriv et svar til: Hvor meget skal de have i rente, hvis pengene skal være vokset til 3 mio. over 10 år?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.