Fysik

Atombombe

14. november 2019 af Mille9032 - Niveau: B-niveau

Hej.

Lige nu sidder jeg med en fagligt samspil aflevering, hvor jeg vil jeg vil gerne undersøge om hvor meget energien bomberne udsendte under nedspringning og hvor meget folk blev bestrålet.

Er der nogle herinde som ved om hvilke formler jeg skal bruge. Det vil være en kæmpe hjælp.

Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. november 2019 af chyvak

Jag antager, du tænker på de atombomber, der blev kastet over Hiroshima og Nagasaki i 1945. Totalt frigivne energimængde var henholdvis godt 63 TJ og 84 TJ (TJ = tera Joule, 1 TJ = 1000000000000 J (d.v.s en billion = tusind milliarder Joule)). Omtrent 5% af denne energi blev frigivet som radioaktiv stråling. Hvor meget folk blev bestrålet kan jeg ikke sige generelt, det afhænger jo i høj grad af deres position i forhold til eksplosionsstederne.


Skriv et svar til: Atombombe

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.