Fysik

Densitet - resultat

14. november 2019 af inneedof (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Er denne opgave rigtigt beregnet?

Opgaven lyder således:

Et stykke metal har rumfanget 28 cm3og massen 75,6 g.
Beregn metallets densitet.


Resultat:
p = 0,0756kg / 28cm3 = 0,0027 p


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2019 af Devooox (Slettet)

Det er korrekt da formlen for densitet ganske rigtig er p=m/V, dog ville jeg omregne volumen til kubikmeter og angive densitet med enheden kg/kubikmeter


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. november 2019 af Eksperimentalfysikeren

Enheden er ikke p, men kg/cm3.

Man benytter ikke p for densitet, men ρ (rho).

I SI-systemet angives densitet i kg/m3, men man ser også den gamle cgs-enhed g/cm3.


Skriv et svar til: Densitet - resultat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.