Matematik

Matematikopgave

17. november 2019 af ffffjfkjd (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

hej sp

jeg har været gang i med den opgave, man ikke lige finde ud af den

hmm


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. november 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2019 af peter lind

a) det er en binoialfordeling med n=5 og p=0,9

b) se https://en.wikipedia.org/wiki/Bayes%27_theorem


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. november 2019 af Soeffi

#0.

A: Personen lyver eller er skyldig.
B: Løgnedetektoren slår ud eller giver positiv dom.

Man skal finde:

P(A|B)=\frac{P(B|A)\cdot P(A)}{P(B)}

hvor det er givet, at P(A) = 0,20.


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. november 2019 af ffffjfkjda (Slettet)

Så svaret er 0,20? til opgave b)


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. november 2019 af Soeffi

#4.

P(A) = 0,20. Du skal finde P(A|B).


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. november 2019 af ffffjfkjda (Slettet)

 Men hvordan finder jeg P(B|A)? (Inclusion princple)?


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. november 2019 af Soeffi

#6.

P(B|A) er sandsynligheden for at løgnedetektoren slår ud, når man ved, at personen lyver.

#3...
A: Personen lyver eller er skyldig.
B: Løgnedetektoren slår ud eller giver positiv dom.


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. november 2019 af ffffjfkjda (Slettet)

Så svaret er 18 %?


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. november 2019 af oppenede

a) Giver 59.049% jf. #1.

b) Kan ikke løses, da der mangler oplysninger. Svaret afhænger af hvor ofte uskyldige lyver i forhold til hvor ofte skyldige lyver.


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. november 2019 af Soeffi

#9...Svaret afhænger af hvor ofte uskyldige lyver i forhold til hvor ofte skyldige lyver.

Det skal man nok se bort fra.


Brugbart svar (0)

Svar #11
19. november 2019 af fffjfkjd (Slettet)

jeg forstår ikke, hvordan svaret på opgaven ikke kan være 0,20?


Brugbart svar (1)

Svar #12
19. november 2019 af Soeffi

#11.

P(A) = 0,20.
P(¬A) = 0,80 taler sandt under en løgnedetektortest. 
P(B|A) = 95%, som er sandsynligheden for positivt udslag under en test, når personen lyver.
P(B) = P(B|A)·P(A) + P(B|¬A)·P(¬A) = 0,95·0,20 + 0,10·0,80 = 0,27.

Vedhæftet fil:1922807.png

Skriv et svar til: Matematikopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.