Matematik

Hjælp til opgaven matematik A

21. november 2019 af Nikita777 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg bruger for en hjælp til opgaven b og c

Vedhæftet fil: Udklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2019 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit billede, det gør det nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. november 2019 af PeterValberg

a) jeg får forskriften til at være noget i stil med:

A(t)=5000-5000\cdot 0.8187^{\,t}

b) Du skal indse, at når t går mod uendelig, så går
det sidste led (5000·0,8187t) mod 0....
hvilket betyder, at den efterspurgte grænseværdi er 5000.
Arealet kan altså ikke blive større end 5000 m2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2019 af PeterValberg

c) Bestem den nye forskrifte for A(t) på baggrund af den nye diff.ligning
     Løs herefter ligningen A(t) = 1 mht. t 

differentialligninger af typen:  

y'=k\cdot y

har den den fuldstændige løsning:

f(t)=c\cdot e^{k\cdot t}

hvor c er en konstant

I dit tilfælde er k = -0.2
og du benytter oplysningen om oliepølens størrelse fra b)
som startværdi til tiden t=0 til bestemmelse af værdien for c

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
21. november 2019 af Nikita777 (Slettet)

Hvad med b? denne grænseværdi?


Svar #5
21. november 2019 af Nikita777 (Slettet)

tak for hjælpen


Svar #6
21. november 2019 af Nikita777 (Slettet)

er c værdien bestemt til 5000?


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. november 2019 af PeterValberg

Vedr. spg. C

Du kan gøre det på to måder, hvis du må bruge CAS (det må du sikkert)
Herunder er benyttet TI-nspire CAS

Sæt nu y = 1 og løs ligningen mht. t

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Svar #8
21. november 2019 af Nikita777 (Slettet)

jeg fik t=42.58 ? tak for hjælpen


Skriv et svar til: Hjælp til opgaven matematik A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.