Matematik

Funktioner af to variable

24. november 2019 af Signekas - Niveau: A-niveau

Jeg har vedhæftet opgaven, og skal finde maksimum og minimum.

jeg starter med at finde de partieltafledte

df/dx = y-3x2y2  <=> df/dxy = 1-2*3x2y

df/dy= x-2x3y <=> df/dyx = 1-3*2x2y

Men jeg ved simpelthen ikke hvordan jeg skal komme videre :/


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. november 2019 af peter lind

se din formelsamling side 34 efter formel 197

Desuden skal du undersøge randpunkterne


Svar #3
24. november 2019 af Signekas

Jeg har desværre ikke fået en formelsamling, da jeg læser fag op :)


Svar #4
24. november 2019 af Signekas

Hvordan unsdersøger jeg randpunkter?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. november 2019 af ringstedLC

#3

Jeg har desværre ikke fået en formelsamling, da jeg læser fag op :)

Den kan downloades.


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. november 2019 af peter lind

formelsamling vedlagt


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. november 2019 af peter lind

Du skal undersøge randpunktern for eks  x=0 y∈[0; 1]


Svar #8
24. november 2019 af Signekas

Jeg har gjort sådan her indtil videre, har jeg fundet det kritiske punkt rigtig ?:)


Svar #9
24. november 2019 af Signekas

jeg synes heller ikke jeg kan finde noget om funktioner med 2 variable i formelsamlingen :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. november 2019 af peter lind

#8 Nej  f'(x,y) = y-3x2y2. Du skal bare betragte y som en konstant, når du differentiere men hensyn til x. Prøv selv at differentiere funktionen med hensyn til y

#9Se dog side 34


Svar #11
24. november 2019 af Signekas

Men hvad bliver gradienten så? 

Når jeg differentierer mhs. til y får jeg: x-2x3y

Men hvad bliver x og y så hvis jeg finder gradienten? 

Formelsamlingen går kun til side 32, når jeg åbner filen :)


Brugbart svar (0)

Svar #12
24. november 2019 af peter lind

Du behøver ikke angive gradienten; men den er (y-3x2y2, x-2x3y)

Så må du finde den på nettet


Svar #13
24. november 2019 af Signekas

Og så skal jeg sætte disse = 0, kan det passe? For at finde det kritiske punkt

Men skal jeg så, sætte y-3x2y2=0, og løse for x? og sætte x-2x3y = 0 og løse for y? 


Svar #14
24. november 2019 af Signekas

Forstår ikke hvordan jeg skal finde de kritiske punkt :/


Brugbart svar (0)

Svar #15
24. november 2019 af peter lind

 de resDu kan enten bruge dit CAS værktøj eller du ka løse den sidste for y og sætte resultatet ind i den første. Dermed får du en ligning i x alene


Svar #16
24. november 2019 af Signekas

Hvis jeg løser den sidste i maple får jeg 0 som det ene af svarene, men hvordan kommer jeg frem til det uden maple? For det kan jeg ikke få


Brugbart svar (0)

Svar #17
24. november 2019 af peter lind

Når jeg nævnte CAS værktøj var det med hensyn til løsningen af begge ligninger samtidig.

Den sidste ligning kan nemt løses med hensyn til x  y=1/(2x2) x≠0, x=0 kræver en speciel undersøgelse


Svar #18
24. november 2019 af Signekas

Jeg kan ikke se hvordan man let kan løse med hensyn til x, uden CAS-værktøj. Så du vil ikke mene ligningen skal give 0? Altså den sidste


Brugbart svar (0)

Svar #19
24. november 2019 af peter lind

Nej se dog #17


Svar #20
24. november 2019 af Signekas

Hvis jeg løser de to ligninger i mit CAS-værktøj får jeg følgende: (vedhæftet)
.. Er det kritiske punkt så (0,0), hvilket så ligger på randen, og derfor skal jeg undersøge denne, for at finde mit maksimum og minimum?


Der er også en grund til, at jeg har spurgt herinde, det er fordi jeg synes det er en svær opgave, og håbede på nogle kan hjælpe mig med den, hvis ikke jeg synes det var svært, og bare kunne se det hele for mig, havde jeg ikke spurgt herinde :) 


Forrige 1 2 Næste

Der er 26 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.