Matematik

Konfidensintervaller

28. november 2019 af Bygningsingeniør - Niveau: A-niveau

Hej SP

Er der en venlige en som kan hjælpe mig med følegnde opagve 

På baggrund af en meget store undersøgelse antages det, at 88% af den samlede population af gymnasieelver i en bestem kommune dyrede motion i deres fritid i 2010. I 2016 udtog man en stikprøve på 200 gymnasieelever i kommunen og spurgte dem, om de dyrkede motion i deres fritid. I stikprøven var der 169, der dyrkede motion i deres fritid. 

A) Bestem ud fra stikprøven i 2016 et 95%-konfidensinterval for andelen af gymnasieelever i kommunen, der dyrker motion i deres fritid 


B) Undersøg, om man på baggrund af konfidensintervallet kan konkludere, at andelen af gymnasieelever i kommunen, der dyrker motion i deres fritid, har ændret sig 

MANGE TAK PÅ FORHÅND!!!


Brugbart svar (3)

Svar #1
28. november 2019 af peter lind

Det er en binomialfordeling med n=200, p=169. Bestem x1 og x2 således at P(X<169-x1) ≤ 0,975) og P(X>169+x2) ≥ 975


Svar #2
28. november 2019 af Bygningsingeniør

mange tak

#1

Det er en binomialfordeling med n=200, p=169. Bestem x1 og x2 således at P(X<169-x1) ≤ 0,975) og P(X>169+x2) ≥ 975

mange tak, har fundet ud af det nu :-)


Skriv et svar til: Konfidensintervaller

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.