Matematik

minus brøk haster

04. december 2019 af nicolinesens (Slettet) - Niveau: 8. klasse

hej jeg har brug for hjælp til at minuse brøk med brøk minus brøk fx 1/3−4/8−1/3=

hvordan gør man det skriv gerne en regneopskrift 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2019 af mathon

                      \small \begin{array}{llll} \frac{1}{3}-\frac{4}{8}-\frac{1}{3}=-\frac{4}{8}=-\frac{1}{2} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. december 2019 af StoreNord

\frac{1}{3}-\frac{4}{8}-\frac{1}{3}= \frac{8}{24}-\frac{12}{24}-\frac{8}{24}=\frac{8-12-8}{24}=\frac{-12}{24}=\frac{-1}{2}


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. december 2019 af Anders521

En tilføjelse til #1

\small \frac{1}{3}-\frac{4}{8}-\frac{1}{3}=\Big( \frac{1}{3}-\frac{1}{3} \Big)-\frac{4}{8}=0-\frac{4}{8}=-\frac{4}{8}=-\frac{4/4}{8/4}=-\frac{1}{2}


Svar #4
05. december 2019 af nicolinesens (Slettet)

Hvilken passer?

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. december 2019 af Moderatoren

#0

Nævnerne skal være ens. Derfor skal du forlænge dem – og derefter tælleren.

Til sidst skal du forkorte mest muligt.


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. december 2019 af Moderatoren


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. december 2019 af StoreNord

#4
-\frac{1}{2}             er det samme som            \frac{-1}{2}


Skriv et svar til: minus brøk haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.