Matematik

Parameter/skæringspunkt

05. december 2019 af Lise123Lise - Niveau: A-niveau

En der ved hvordan man finder skæringspunktet for linjerne i den vedhæftede opgave?

Tænkt noget med

\binom{2}{3}+t\binom{4}{-1}=\binom{-1}{6}+t\binom{-2}{0}

2+t4=-1+(-2t)
og
3-t=7+0

men er så lidt lost... en der kan hjælpe?


Svar #1
05. december 2019 af Lise123Lise

opgave:


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. december 2019 af janhaa

2+4t = -1-2t

6t=-3

t=-1/2

og

3-t=7

t=-4


Svar #3
05. december 2019 af Lise123Lise

er skæringspunktet så (-0,5, -4)?


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. december 2019 af janhaa

x = 2 + 4t

y = 3 - t

t1=-0,5 og t2=-4 =>

x=...

y=...


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. december 2019 af mathon

                      \small \begin{array}{llll}\begin{pmatrix} 2\\3 \end{pmatrix}+s\cdot\begin{pmatrix} 4\\-1 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} -1\\6 \end{pmatrix}+t\cdot \begin{pmatrix} -2\\0 \end{pmatrix} \\\\\\ I\textup{:}\quad \, \, \, \, \, \, 4s+2=-2t-1\\ II\textup{:}\quad -s+3=6\Leftrightarrow s=-3&\textup{som indsat i I giver:}\\\\ \qquad \, \, \, 4\cdot (-3)+2=-2t-1\\\qquad \, \, \,-12+2=-2t-1\\\qquad \, \, \,2t=9\\\qquad \, \, \,t=4.5\\\\\textup{dvs}\quad \, (x,y)=(2+(-3)\cdot 4,3+(-3)\cdot (-1))\\\\ \qquad \,\, \, (x,y)=(-10,6) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. december 2019 af mathon

kontrol ved brug af
\small t=\tfrac{9}{2}\textup{:}


                   \small \begin{array}{llr} x=-1+\frac{9}{2} \cdot (-2)&=&-10\\\\ y=6+\frac{9}{2}\cdot 0&=&6 \end{array}


Skriv et svar til: Parameter/skæringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.