Matematik

Funktion af f ' (x)

06. december 2019 af Danmark2018 - Niveau: B-niveau

Givet funktion f(x)= kvadratrod af 2x+3 

- Bestem f ' (x)

Jeg har fundet ydre: kvadratrod af x og indre: 2x+3


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. december 2019 af janhaa

f(x)=\sqrt{2x+3}\\ \\ f'(x)=\frac{2}{2\sqrt{2x+3}}=\frac{1}{\sqrt{2x+3}}


Svar #2
06. december 2019 af Danmark2018

Er der to svar?

Brugbart svar (1)

Svar #3
06. december 2019 af Anders521

#2 Der er kun ét svar.


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. december 2019 af mathon

         \small x\geq -\tfrac{3}{2}


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. december 2019 af mathon

rettelse:
                \small \begin{array}{llll}f(x)=\sqrt{2x+3}&&x\geq -\frac{3}{2}\\\\f{\, }'(x)=\frac{1}{\sqrt{2x+3}} &&x>-\frac{3}{2} \end{array}


Svar #6
07. december 2019 af Danmark2018

Er x>-3/2 så svaret?

Brugbart svar (0)

Svar #7
07. december 2019 af mathon

Nej svaret er \small f{\, }'(x)=\frac{1}{\sqrt{2x+3}} med restriktionen \small \small x>-\tfrac{3}{2}


Svar #8
07. december 2019 af Danmark2018

Hvad er en restriktion?

Brugbart svar (0)

Svar #9
07. december 2019 af janhaa

#7

Nej svaret er \small f{\, }'(x)=\frac{1}{\sqrt{2x+3}} med restriktionen \small \small x>-\tfrac{3}{2}

#8 Hvad er en restriktion?

Hva skjer hvis:

f ' (-2) = ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
07. december 2019 af ringstedLC

#8 Hvad er en restriktion?

Restriktion ≈ betingelse.


Skriv et svar til: Funktion af f ' (x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.