Matematik

regneregler for differentiation

07. december 2019 af SebastianAsmir (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg kunne godt bruge noget hjælp til denne opgave, er gået helt i stå.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. december 2019 af mathon

                             \small \begin{array}{lllll} i{\, }'(x)=0.2\cdot 5\cdot x^{5-1}+0.4\cdot 4\cdot x^{4-1}-0.9 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2019 af Anders521

#0 

Du skal differentiere led for led med alle funktioner. Det kan desuden være go' ide at bruge formelsamlingen på s.124.


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. december 2019 af mathon

                             \small \small \begin{array}{lllll} h{\, }'(x)=3\cdot e^{2x}\cdot \left (2x \right ){\, }' +2\cdot e^{3x}\cdot \left ( 3x \right ){\, }'\end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. december 2019 af mathon

                             \small \small \small \small \begin{array}{lllll} g{\, }'(x)=-8 \cdot 5\cdot x^{5-1}-12\cdot \frac{1}{2\sqrt{x}}+(-1)\cdot x^{-1-1}&&x>0\end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. december 2019 af mathon

                             \small \small \small \small \small \small \begin{array}{lllll} f{\, }'(x)=-2.4 \cdot x^{-2.4-1} + \ln(2)\cdot 2^x-\frac{1}{x} &&x>0 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. december 2019 af ringstedLC

I alle fire opgaver bruges sumreglen for differentialkvotienter:

\begin{align*} f(x) &= x^{-2.4}+2^x-\ln(x) \\ f'(x) &= \left (x^{-2.4} \right )'+\left (2^x \right )'-\left (\ln(x) \right )' \\ \left (ax^{n}\right )' &= nax^{n\,-\,1} \\ \left (a^x \right )' &=\ln(a)\cdot a^x \\ \left (\ln(x) \right )' &= \frac{1}{x}\end{align*}


Skriv et svar til: regneregler for differentiation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.