Matematik

mdtl. eksamen.

10. december 2019 af magnus3112 - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg sidder med spørgsmålet "Binomialforsøget undersøger en mønt, der kastes 50 gange. 

krone: 32 .     play: 18

Opstil 0hypotese: Mønten er ærlig

Er mønten ærlig?

Jeg er med på, at jeg skal bruge formlen P(X=32)=Kn,r*P^r*(1-p)^nr     Den sandsynligheden for præcist 32 gange krone.

MEN.. Hvorfor skal jeg bruge P(X=>32)=P(X=32)+P(X=33)+...P(X=50) ?? (det var skrevet på tavlen)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2019 af janhaa

P(X\geq 32)=P(X=32)+P(X=33)+...+P(X=50)=\\\binom{50}{32}*(\frac{1}{2})^{32}*(\frac{1}{2})^{18}+\binom{50}{33}*(\frac{1}{2})^{33}*(\frac{1}{2})^{17}+...+\\ \binom{50}{50}*(\frac{1}{2})^{50}*(\frac{1}{2})^{0}


Svar #2
10. december 2019 af magnus3112

Ja, men hvorfor skal man bruge P(X>=32)=P(X=32)+...??


Svar #3
10. december 2019 af magnus3112

I og med, at jeg jo allerede v. formlen P(X=32)=Kn,r*P^r*(1-p)^nr  finder den præcise sandsynlighed for, at der er 32 gange krone, kan jeg vel bare sætte mit signifikansniveau, og se, om det procenttal jeg får ved 32 gange krone er uden for eller i signifikansniveauet?


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. december 2019 af delc (Slettet)

#3

I og med, at jeg jo allerede v. formlen P(X=32)=Kn,r*P^r*(1-p)^nr  finder den præcise sandsynlighed for, at der er 32 gange krone, kan jeg vel bare sætte mit signifikansniveau, og se, om det procenttal jeg får ved 32 gange krone er uden for eller i signifikansniveauet?

Din alternativ hypotese i dette tilfæld vil være at mønten er "bias mod krone". For at teste dette er det mere naturligt at spørge "hvad er sandsynlighed for at jeg få præcis 32 kroner" eller "hvad er sandsynlighed for at få 32 eller endnu mere ekstremt", givet at mønten er fair ? Hvilket af de to spørgsmål giver bedre svar på om mønten er bias mod krone?


Svar #5
10. december 2019 af magnus3112

Så fordi jeg stiller spørgsmålet “hvad er sandsynligheden for at få 32 gange krone eller flere, er jeg bedre k stand til at vise, om mønten er ærlig?

Brugbart svar (0)

Svar #6
10. december 2019 af delc (Slettet)

Ja, hvis mønten er bias så generelt vil forvente at få mere kroner og ikke præcis 32 kroner.


Svar #7
10. december 2019 af magnus3112

Fedt, tak

Skriv et svar til: mdtl. eksamen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.