Matematik

nulhypotese

12. december 2019 af Bygningsingeniør - Niveau: A-niveau

Hej SP

Ved sidste valg fik partiet G 78% af stemmerne. Vi ønsker at undersøge, om vælgertilslutningen til partiet G er gået tilbage. Ved en vælgerundersøgelse blandt 988 personer sagde 752 personer, at de ville stemme på partiet G.

a) Opstil en nulhypotese, der kan anvendes til at teste om tilslutningen til partiet G er gået tilbage.

jeg ved at det beregnes ved at sige 752/988 *100= 76%, men jeg vil gerne have begreber på, altså hvad er hedder formlen, hvad er 752 og 988

b) Benyt et binomialtest med et 1% signifikansniveau til at vurdere, om tilslutningen til partiet G er gået tilbage.

forsat en god aften! 

Mange tak på forhånd!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2019 af peter lind

a) nulhypotese partiets vælgertilslutning er ikke gået tilbage

b) Du har en binomialfordeling med n=988 p=0,78

Undersøg om P(X≤752) < 0,01


Svar #2
12. december 2019 af Bygningsingeniør

#1

a) nulhypotese partiets vælgertilslutning er ikke gået tilbage

b) Du har en binomialfordeling med n=988 p=0,78

Undersøg om P(X≤752) < 0,01

a ) jo den er, den er gået tilbage med 78-76=2 %

eller har jeg misforstået noget????


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. december 2019 af peter lind

ja du skal ikke se om procenten er gået tilbage. Du skal se om det antal, der er observeret, er gået signifikant tilbage. Du skal bruge dit CAS værktøj til at se om uligheden i #1 gælder. Gør den det, skal du forkaste hypotesen


Svar #4
12. december 2019 af Bygningsingeniør

kan du skrive til mere tekst til b altså om det er venstresidet el. højresidet test og hvorfor

MANGE TAK PÅ FORHÅND!


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. december 2019 af AMelev

X = antal G-vælgere 
a) Nulhypotese: H0: Vælgertilslutningen er uændret 78%, dvs. p = 78%
Alternativ hypotese: Vælgertilslutningen er mindre end 78%, dvs. det er en venstresidet test, da kun små værdier er kritiske for hypotesen.
Stikprøve: Størrelse n = 988
X ~ b(988,78%) under H0, Signifikansniveau = 1% 
Stikprøveresultat: j = 752
Hvis sandsynligheden for at få det aktuelle stikprøveresultat, eller endnu færre, er mindre end 1%, forkastes nulhypotesen på 1% signifikansniveau - ellers accepteres den.
 


Svar #6
12. december 2019 af Bygningsingeniør

#5

X = antal G-vælgere 
a) Nulhypotese: H0: Vælgertilslutningen er uændret 78%, dvs. p = 78%
Alternativ hypotese: Vælgertilslutningen er mindre end 78%, dvs. det er en venstresidet test, da kun små værdier er kritiske for hypotesen.
Stikprøve: Størrelse n = 988
X ~ b(988,78%) under H0, Signifikansniveau = 1% 
Stikprøveresultat: j = 752
Hvis sandsynligheden for at få det aktuelle stikprøveresultat, eller endnu færre, er mindre end 1%, forkastes nulhypotesen på 1% signifikansniveau - ellers accepteres den.
 

er det til a eller b 


Brugbart svar (1)

Svar #7
12. december 2019 af peter lind

Nulhypotese: H0: Vælgertilslutningen er uændret 78%, dvs. p = 78%
Alternativ hypotese: Vælgertilslutningen er mindre end 78%,  er til a

resten er til b


Skriv et svar til: nulhypotese

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.