Matematik

Harmoniske svingninger + Geogebra

17. december 2019 af TingtokTea - Niveau: B-niveau

Jeg kan simpelthen ikke få den her formel skrevet ind på Geogebra, den melder hele tiden fejl.

Vedhæftet fil: mathat.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2019 af Kap1D

Husk at skrive punktum i stedet for komma, når du angiver decimaler, jeg har fået det til at virke ved:

h(t)=43.7\cdot \sin (4.2\cdot t)+85.9

Hvis det ikke virker, så prøv at tage et screenshot, så er det nemmere at finde fejlen.


Svar #2
17. december 2019 af TingtokTea

#1 

Jeg har gjort du har skrevet, og jeg fik da et bedre resultat end sidst, dog ser der stadig en del underligt ud.

Men er det fordi at jeg er zoomet for langt ud? 

Vedhæftet fil:mathat.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. december 2019 af Kap1D

Hvis du højreklikker i koordinatsystemet, kan du skalerer akserne. Prøve at skalere i forholdet 1:100, så burde du få noget pænere.


Svar #4
17. december 2019 af TingtokTea

#3

Det ser altså stadig underligt ud, hvordan ser din ud? 

Vedhæftet fil:mathat.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. december 2019 af Kap1D

Min ser sådan ud

Vedhæftet fil:figur.png

Brugbart svar (0)

Svar #6
17. december 2019 af AMelev

Det ser i hvert fald ud til, at du har glemt betingelsen 0 ≤ t ≤ 1.5.
Har du i øvrigt husket at sætte til radian?


Svar #7
17. december 2019 af TingtokTea

#6 

Se det var ny info, jeg er mega dårlig til Geogebra, og min lærer virker ligeså grøn. Han henviser altid til videoer på nettet. 

Hvordan laver man en betingelse og sætter til radian ? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. december 2019 af Kap1D

Når ja, det har jeg glemt, du kan skrive

h(t) = \text{Hvis}(0\leq t\leq 1.5, 43.7\cdot \sin (4.2t)+85.9)

Hvis du vil have en betingelse med. Du kan gå fra grader til radian med:

\text{radianer} = \dfrac{2 \pi}{360}\cdot \text{grader}

Jeg ville dog nok beholde det i grader.


Brugbart svar (1)

Svar #9
17. december 2019 af Soeffi

#7...Hvordan laver man en betingelse...?

 


Brugbart svar (0)

Svar #10
17. december 2019 af Soeffi

#7...Hvordan sætter man til radian ? 


Brugbart svar (0)

Svar #11
18. december 2019 af ringstedLC

GG "forsøger" at vise hele den definerede funktion uden begrænsning/betingelse/definitionsinterval.

Skriv, som i #9, i "Input:" og bemærk at intervallet adskilles fra forskriften med "," eller som i #8.


Skriv et svar til: Harmoniske svingninger + Geogebra

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.