Matematik

Kombinatorik

26. december 2019 af Ua123 - Niveau: B-niveau

Hej, er der nogen der kan hjælpe mig med følgende spørgsmål, har prøet i rigtig lang tid og kan ikke få besvaret det. Håber i kan hjælpe. PS spørgsmålet herunder hører til billedet. 

SPØRGSMÅL: Afgør ved hjælp af en kombinatorisk beregning, hvor stor en gevinst eller hvor stort et tab man kan forvente i løbet af 100 spil.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. december 2019 af Soeffi


Svar #2
26. december 2019 af Ua123

kunne du hjælpe? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. december 2019 af Capion1

Du skal være opmærksom på, at udtræk af to forskellige farver forekommer i 2 ud af 4 mulige udtræk.
Den samlede indsats for 100 spil er 200 kr.
Find de respektive hyppigheder (ud af 100) og gang dem med gevinsten.
Se det i forhold til den samlede indsats.
 


Svar #4
26. december 2019 af Ua123

Hvordan finder man de respektive hyppigheder?


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. december 2019 af Capion1

Gevinst á 3 kr :      1/2·100·3 kr
Gevinst 0 kr    :       1/2·100·0 kr  
Det koster da 200 kr at vinde 150 kr.  (gennemsnit over et stort antal spil)
Er det, for spilleren, en god investering?
Er det, for spiludbyderen, en god investering?  


Svar #6
26. december 2019 af Ua123

er svaret så 

Gevinst a 3 kr:     (1/2·100·3 kr)/200 ?

Gevinst a 0 kr:     (1/2·100·0 kr)/200 ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. december 2019 af AMelev

Spørgsmålet fremgår ikke af det vedhæftede.
Men, hvis du trækker to ens, vinder du totalt 1 krone, og hvis du trækker 2 forskellige, taber du 2 kroner.
To ens: rød & rød eller grøn & grøn. P(2 ens) = ½·½ + ½·½ = ½
To forskellige: rød & grøn eller grøn & rød. P(2 forskellige) = ½·½ + ½·½ = ½

 

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #8
27. december 2019 af Capion1

Samlet set, over et stort antal spil, er nettotabet 0,50 kr. pr. spil.


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. december 2019 af Capion1

Angående det vedhæftede # 0:
Man kan ikke sige, at Per er en snyder, hvis man, inden man spiller hos ham, gør sig gevinsttabellen
klar. At vi kalder ham Snyde-Per må alene ligge i, at han ikke oplyser os om, at to forskellige farver
forekommer i 2 af 4 udtræk. Der er fifty-fifty chance for at vinde, men tabet er, på længere sigt, som
nævnt, 50 øre pr. spil.


Skriv et svar til: Kombinatorik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.