Fysik

Fællestemperatur - havvand og motorbenzin

01. januar 2020 af heidischou (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg står med en opgave, hvor jeg skal finde ud af, hvad fællestemperaturen er for en blanding af motorbenzin og havvand.

Opgaven lyder:

I en varmeisoleret termokande hældes 3,0 kg motorbenzin ved temperaturen 90 C sammen med 4,0 kg havvand. De 4,0 kg havvand har temperaturen 30 C. Hvad bliver fællestemperaturen?

Jeg fik svaret til 55 C, men jeg tror, jeg har brugt en forkert formel - mine svarmuligheder er:

49
50
48
41
43
45

... Tusind tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. januar 2020 af peter lind

3*cbenzin*(90º-t)=4chavvand(t-30º)


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. januar 2020 af mathon

                                           \small \small \small \begin{array}{|c|c|} &\textbf{specifik}\\\textbf{stof}& \textbf{varmekapacitet, }\mathbf{c_p}\\ \hline \textup{benzin}&2.24\; \frac{kJ}{kg\cdot C}\\ \hline \textup{havvand}&3.93\; \frac{kJ}{kg\cdot C} \end{array}\\\\ \begin{array}{llllllllllllllllllll}&&&&&&&&&&&&&&&&&&\textup{kilde:}&\textup{http://www.peteraaboe.dk/fysik/konstanter/varmekapacitet.htm }\end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. januar 2020 af janhaa

#1

3*cbenzin*(90º-t)=4chavvand(t-30º)

gives t = 48 


Skriv et svar til: Fællestemperatur - havvand og motorbenzin

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.