Matematik

Omskrivning

03. januar 2020 af Emilie50 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er det "lovligt" at omskrive på denne måde

1/[A_0]*1/2=k*T_1/2+1/[A]_0 <--> 2/[A]_0 - 1/[A]_0= k*t <--> 1/[A]_0*k=T_1/2 ? eller må man ikke subtrahere først?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2020 af mathon

                        \small \begin{array}{llll}\frac{1}{2\left [ A \right ]_0}=k\cdot T_{\frac{1}{2}}+\frac{1}{ \left [ A \right ]_0}\\\\k\cdot T_{\frac{1}{2}}=\frac{1-2}{\left [A \right ]_0}=\frac{-1}{2\left [ A \right ]_0}\\\\-2k\cdot T_{\frac{1}{2}}=\frac{1}{\left [ A \right ]_0} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. januar 2020 af ringstedLC

Bemærk forskellene på:

\begin{align*}\text{I}: \frac{1}{[A_0]}\cdot \frac{1}{2} &= k\cdot \frac{T_1}{2}+\frac{1}{[A]_0} \\ \frac{2}{[A]_0}-\frac{1}{[A]_0} &= k\cdot t \\ \frac{1}{[A]_0}\cdot k &= \frac{T_1}{2} \end{align*}

som du har skrevet, og

\begin{align*}\text{II}: \frac{1}{[A_0]\cdot \frac{1}{2}} &= k\cdot [T_{\frac{1}{2}}]+\frac{1}{[A_0]} \\ \frac{1}{[A_0]} &= k\cdot [T_{\frac{1}{2}}] \\ \frac{1}{[A_0]\cdot k} &= [T_{\frac{1}{2}}] \end{align*}

Hvis du mener "II", er det OK, men så skal der bruges parenteser.


Skriv et svar til: Omskrivning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.