Matematik

Hvordan regnes denne type opgave?

03. januar 2020 af Storebånd28 - Niveau: 9. klasse

Hej 

Sidder overfor en opgave, og kan ikke komme videre. Opgaven lyder følgende:

Standselængden for en bil kan beregnes med denne formel:

S= 0,004*H^2 + 0,3 * H

S er standselængden målt i meter.

H er hastigheden målt i km/t

A. Hvor hurtigt kører bilen, når standselængden er 25 m?

TAK PÅ FORHÅND ;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2020 af StoreNord

Når nu  S= 0,004*H^2 + 0,3 * H  = 25
hvad er hastigheden H så


Svar #2
03. januar 2020 af Storebånd28

Det er det jeg ikke ved.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. januar 2020 af Capion1

# 0
Opgave  t y p e n  er løsning af en 2.grads ligning.
I det aktuelle tilfælde giver kun ikke-negative løsninger mening.


Svar #4
03. januar 2020 af Storebånd28

Kan i hjælpe mig med, at løse den ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. januar 2020 af Capion1

Ordn 2.gradsligningen
0,004h2 + 0,3h - 25 = 0
Har du lettere ved at bruge x som variabel, ser den sådan ud:
0,004x2 + 0,3x - 25 = 0
Find løsningsformlen i en formelsamling eller lign.


Svar #6
03. januar 2020 af Storebånd28

Tak for det!

#5

Ordn 2.gradsligningen
0,004h2 + 0,3h - 25 = 0
Har du lettere ved at bruge x som variabel, ser den sådan ud:
0,004x2 + 0,3x - 25 = 0
Find løsningsformlen i en formelsamling eller lign.


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. januar 2020 af xxMathiasxx (Slettet)

Måske kan linket bruges: https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-c/ligninger/andengradsligningen


Skriv et svar til: Hvordan regnes denne type opgave?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.