Matematik

Hvad er sqrt(50)^3 ?

09. januar 2020 af Kraes4 - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har lidt svært ved at færdiggøre den her.
\sqrt{50}^3 = 50^\frac{3}{2}= 50^\frac{2}{2}*50^\frac{1}{2}=50^\frac{2}{2}*\sqrt{50}

Jeg forstår bare ikke hvorfor min lommeregner siger 250sqrt50?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2020 af peter lind

Du har formodentlig en fejl i indtastningen


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. januar 2020 af Capion1

(\sqrt{50})^{3}=(5\sqrt{2})^{3}=5^{3}(\sqrt{2})^{3}=5^{3}2^{\frac{3}{2}}=5^{3}2^{\frac{2}{2}}2^{\frac{1}{2}}=5^{3}2\sqrt{2}=250\sqrt{2}
Smid lommeregneren væk og benyt rod- og potensreglerne. Det gi'r mere regnefærdighed.
Regneapparater er dumme og dur først, når man manuelt behersker sit stof.


Svar #3
09. januar 2020 af Kraes4

Tak capion, nu ser jeg logikken i det!

Jeg bruger skam heller ikke lommeregner normalt, men jeg tjekkede lige efter med lommeregner, og kunne ikke forstå hvor svaret kom fra :) sådan er det jo nogengange. Man lærer hele tiden.


Skriv et svar til: Hvad er sqrt(50)^3 ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.