Matematik

Problemregning

12. januar 2020 af whatsup12 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Vejen af en eurocopter er 15.000 kr. pr. time. Her ud over betales en engangsafgift på 5000 kr. pr. tur. Beregn hvor meget det koster at leje en eurocopter til en 4 timers tur


Svar #1
12. januar 2020 af whatsup12 (Slettet)

Ved slet ikke hvordan jeg skal starte!!!


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. januar 2020 af thelma333 (Slettet)

antal timer gange prisen pr time plus engangsafgiften

Brugbart svar (1)

Svar #3
12. januar 2020 af ringstedLC

Uanset turens længde betales 5000,-. Herudover koster det 15000 for en time.

4 timer koster ? + 5000,-


Svar #4
12. januar 2020 af whatsup12 (Slettet)

Efter hvor mange timer kan det bedst betale sig at leje Eurokopteren en hel dag, i stedet for at leje den pr. time?


Svar #5
12. januar 2020 af whatsup12 (Slettet)

Kan heller ikke finde ud at dette her regne stykke


Svar #6
12. januar 2020 af whatsup12 (Slettet)

For en eurokopter en hel dag er i alt 100.000 kr. Efter hvor mange timer kan det bedst betale sig at leje Eurokopteren en hel dag, i stedet for at leje den pr. time?


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. januar 2020 af mathon

                \small \small \begin{array}{lllll}&100\, 000\leq 15\, 000\cdot x+5000\\\\&x\geq \frac{(100\, 000-5\, 000) }{15\, 000}\end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. januar 2020 af ringstedLC

Du laver et udtryk for prisen pr. time. Dette udtryk og dagsprisen sættes ind i en ligning og x isoleres. Det kan give overblik at tegne graferne:

\begin{align*} \text{Pris pr. time}=y_1 &= \text{timepris}\cdot x+\text{eng.-afg.} \\ \text{Pris pr. dag}=y_2 &= \text{dagspris} \\ \text{dagspris} &= \text{timepris}\cdot x+\text{eng.-afg.} \\ x &= \;? \end{align*}


Svar #9
12. januar 2020 af whatsup12 (Slettet)

Air greenland har 12 eurocoptere. En eurocopter kan der være 5 passagerer. Til en mineundersøgelse skal 32 personer af sted. Hver eurocopter skal såvidt muligt fyldes op med passagerer ved flyvning. Breregn antallet af eurocopterer, der skal bruges, for at alle kan komme af sted på en gang


Brugbart svar (0)

Svar #10
18. december 2022 af hej72

32/5 = 6,4 helikoptorere 

6,4\approx 7

Svaret er at der er brug or mindst 7 helikoptere for at alle kan komme af sted på en gang.


Skriv et svar til: Problemregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.