Matematik

Matematik opgave

12. januar 2020 af Hellefriss2 - Niveau: B-niveau

Opgaven lyder:

Bestem afstanden mellem punktet p(6,-2) og linjen l med ligning 3x-5y+4=0

Håber at der er nogle som kan hjælpe og tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. januar 2020 af mathon

                 \small \small \small \begin{array}{lllll}\textup{P(x,y)'s afstand til}\\\textup{til linjen }ax+by+c=0\\\\&dist(l,P(x,y))=\frac{\left | a\cdot x+b\cdot y+c \right |}{\sqrt{a^2+b^2}} \end{array}


Svar #2
12. januar 2020 af Hellefriss2

#1

                 \small \small \begin{array}{lllll}&dist(l,P(x,y))=\frac{\left | a\cdot x+b\cdot y+c \right |}{\sqrt{a^2+b^2}} \end{array}

Mange tak. Kan du måske også sætte tællene ind i formel? Jeg vil nemlig gerne se om jeg har fået det samme som dig :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2020 af mathon

Hvad fik du?


Svar #4
12. januar 2020 af Hellefriss2

#3

Hvad fik du?

Jeg har fået det til 7,6. Passer det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. januar 2020 af mathon

Nej


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. januar 2020 af mathon

                 \small \small \small \small \begin{array}{lllll}\textup{P(6,-2)'s afstand til}\\\textup{til linjen }3x+(-5)\cdot y+4=0\\\\&dist(l,P(6,-2))=\frac{\left | 3\cdot 6+(-5)\cdot (-2)+4 \right |}{\sqrt{3^2+(-5)^2}} \end{array}


Skriv et svar til: Matematik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.