Matematik

Cirklen og linjens ligninger

12. januar 2020 af Ibo001 - Niveau: B-niveau

Hej er stødt på denne matematik opgave og ved ikke helt hvordan jeg til starte. Nogle der kan hjælpe? 

Tak på forhånd :)

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. januar 2020 af peter lind

brug at x2-ax+a2 -a2 = (x-a)2+a2 og den tilsvarende for y


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2020 af mathon

eller

         \small \begin {array}{lllll} &x^2+2\cdot fx+y^2+2\cdot gy+h=0\\\\&\textup{centrum }C(-f,-g)\qquad \textup{radius }r=\sqrt{f^2+g^2-h} \end{array}


Skriv et svar til: Cirklen og linjens ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.