Kemi

Basiskemi B, opgave 47

13. januar 2020 af eydgerdm - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har brug for hjælp !!

Husholdningseddike er en 4,8 masse% opløsning at ethansyre i vand. Beregn pH ( densiteten til 1,0 g/mL)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2020 af mathon

\small \begin{array} {lllll}\textup{formel koncentration:}&c\left ( CH_3COOH \right )=0.048\cdot \frac{\varrho }{M}=0.048\cdot \frac{1000\; \frac{g}{L}}{60.052\; \frac{g}{mol}}=0.8\; M\\\\&pH=\frac{1}{2}\cdot \left (pK_s-\log(c) \right )\\\\&pH=\frac{1}{2}\cdot \left (4.76-\log(0.8) \right )\\\\&pH=2.4 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar 2020 af janhaa

[CH3COOH] = 0,8 M

pH = 0,5(pKa - log(0,8)) = 2,42


Skriv et svar til: Basiskemi B, opgave 47

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.