Matematik

stedvektorer?

14. januar 2020 af hng90210 - Niveau: B-niveau

hejsa, vil gerne have hjælp til denne opgave:) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2020 af StoreNord

Tegn den i Geogebra.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. januar 2020 af AMelev

                                   
Hvad er det, du vil have hjælp til? At tegne eller beregne?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2020 af StoreNord

Man beregner bedst med en god tegning.


Svar #4
15. januar 2020 af hng90210

Tror jeg gør noget forkert når jeg udregner vinklen. Har brugt formlen cos v= vektor a * vektor b / længden af vektor a og b. 

Men jeg får vinklen til at være -301,4 grader, hvilket ikke helt giver mening. Har indsat et billede af mine udregninger. Hvad gør jeg forkert?


Svar #5
15. januar 2020 af hng90210

jeg har fundet ud af det. Man skulle ikke sætte 22 i kvadratrod


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. januar 2020 af AMelev


Det ser ud til, at du har tænkt rigtigt, når du lige får fjernet √ fra 22, men du har nogle afrundingsfejl undervejs.
Hvis \vec{b}=\overrightarrow{CB}, så er |\vec{b}|=|\overrightarrow{AC}|=22 iflg. oplysningerne - ikke 21.9893.
Du får oplyst længderne, så der er ingen grund til at hidkalde Pythagoras her, men han er en god ven at ringe til for at bestemme 1.koordinaten til \overrightarrow{CB}.
Du skulle gerne få v = 128.57º


Skriv et svar til: stedvektorer?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.