Matematik

stokastisk variabel

14. januar 2020 af Saadjama - Niveau: B-niveau

En stokastisk variabel X er normalfordelt X ∼ N(8,1), og F er fordelingsfunk- tionen for X.

a)  Argumenter for, at punkterne (7,0.159), (8,0.5) og (10,0.977) ligger på grafen for F.

er der muligheder for, at jeg kan hjælpes i gang 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2020 af peter lind

Læg mærke til at værdien for den stokastiske ariabel er μ-σ, μ, μ-2σ


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. januar 2020 af AMelev

N(8,1) μ = 8 og σ = 1
F(x) = P( X ≤ x), så F(8) = P(X ≤ 8) = P(X ≤ μ) =50%, da nomalfordelingen er symmetrisk om middelværdien.
Se FS figur nederst side 32
Her ser du, at P(μ - σ ≤ X ≤ μ + σ) = 68.27%. Pga. symmetrien er der halvdelen til hver side af μ, så
F(7) = F(μ - σ) = P( X ≤ μ - σ) = 50% - ½· 68.27% = ......
F(10) = F (μ + 2σ) = ..... (samme overvejelser)


Svar #3
14. januar 2020 af Saadjama

det forstod jeg ikke meget af 

men tak for hjælpen ellers 


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. januar 2020 af AMelev

Har du set på figuren i din formelsamling?


Skriv et svar til: stokastisk variabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.