Matematik

afstandsformlen

15. januar 2020 af gamerenn - Niveau: A-niveau

Kan nogen hjælpe mig med følgende opgave? Det er uden hjælpemidler.

Vedhæftet fil: opgave 9.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. januar 2020 af mathon

\small \small \begin{array}{lllll}\textup{generelt} \\&\textup{linjen}&l\textup{:}\quad ax+by+c=0\\\\&\textup{cirklen}&c_{irk}\textup{:}\quad (x-d)^2+(y-e)^2=r^2\\\\&\textup{centrum C'}\textup{s}&\textup{afstand fra }l\\\\&&dist(l,C(e,d))=\frac{\left |a\cdot e+b\cdot d+c \right |}{\sqrt{a^2+b^2}} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2020 af mathon

\small \begin{array}{lllll}\textup{i anvendelse} \\&\textup{linjen}&l\textup{:}\quad 2x+1y+(-6)=0\\\\&\textup{cirklen}&c_{irk}\textup{:}\quad (x-(-2))^2+(y-1)^2=5^2\\\\&\textup{centrum C'}\textup{s}&\textup{afstand fra }l\\\\&&dist(l,C(-2,1))=\frac{\left |2\cdot (-2)+1\cdot 1+(-6) \right |}{\sqrt{2^2+1^2}} \end{array}


Skriv et svar til: afstandsformlen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.