Matematik

Hjælp til aflevering

15. januar 2020 af Peter00005 - Niveau: B-niveau

Hej jeg sidder fast i en opgave

Jeg har en cirkel, hvor centrum er (52,-56) og radius er 25

Jeg skal finde bestemme skæringspunktet med førstekoordinat P og mindste koordinaten Q

Jeg ved at jeg skal isolere linjen, men jeg synes det er virkelig svært. Håber nogle kan hjælpe. Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2020 af StoreNord

Linjens ligning gir:              y=x-108

Det indsætter du i cirklens ligning, og løser med hensyn til x


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. januar 2020 af peter lind

Hvad er P og Q. Kom dog med hele opgaven


Svar #3
15. januar 2020 af Peter00005

Jeg skal finde P og Q. Jeg ved godt at x=y+108, og jeg skal isolere ligningen, men det er der det går galt. Jeg skal finde diskriminaten,  men den giver minus og det bør den ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. januar 2020 af StoreNord

Så har du nok regnet forkert.             :-)


Svar #5
15. januar 2020 af Peter00005

ej virkelig


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. januar 2020 af StoreNord

Fik du ikke    
                           x=\left\{\begin{matrix} 52\\21 \end{matrix}\right.      ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. januar 2020 af StoreNord

Indsætter      y=x-108  i cirklens ligning, og får:

x2-90x+(x-108)2+160(x-108)+7800=0

x2-90x+(x²+1082-216x)+(160x-160*108)+7800=0

2x2-146x+2184=0

Diskriminanten D=1462-4*2*2184 = 3844

x=\frac{146\pm \sqrt{3844}}{2 \cdot2}=\left\{\begin{matrix} 52\\21 \end{matrix}\right.


Skriv et svar til: Hjælp til aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.