Matematik

Optimeringsopgave

18. januar 2020 af mikkeltnielsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg sidder med denne optimeringsopgave, som den sidste opgave i en aflvering. Jeg må desværre erkende, at jeg er lidt lost... 

Opgaven er vedhæftet :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. januar 2020 af mathon

                \small \small \small \small \begin{array}{lllll}a)\\& \textup{l\ae ngde:}&(5-x)\\&\textup{bredde:}&(x^2+3)\\\\&\textup{areal:}&A_{\textup{rekt}}=\textup{l\ae ngde}\cdot \textup{bredde}\\\\&&A_{\textup{rekt}}(x)=\left ( 5-x \right )\cdot(x^2+3)\\\\&&A_{\textup{rekt}}(x)=5x^2+15-x^3-3x\\\\&&A_{\textup{rekt}}(x)=-x^3+5x^2-3x+15 \end{array}


Svar #3
18. januar 2020 af mikkeltnielsen (Slettet)

Tak. Kan du hjælpe med opg b også? 

Jeg skal vel finde den afledte funktion?


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. januar 2020 af ringstedLC

God ide, og bestem maks. af A(x)


Svar #5
18. januar 2020 af mikkeltnielsen (Slettet)

Får dette som A'(x)????


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. januar 2020 af ringstedLC

Definer A(x) og A'(x). Løs A'(x) = 0 og bestem så maks. af  A.


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. januar 2020 af mathon

         \small \begin{array}{lllll} &A(x):=-x^3+5x^2-3x+15\\\\ &B(x):=\frac{\mathrm{d} A(x)}{\mathrm{d} x}\\\\\textup{ekstrema:} &\textup{solve}\left ( B(x)=0,x \right ) \end{array}


Skriv et svar til: Optimeringsopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.