Fysik

Ligevægt

22. januar 2020 af Daniella500 - Niveau: B-niveau

Jeg har fået stillet denne opgave, men ved ikke hvordan jeg skal besvare den. 

Ligevægtskonstanten for hydronolyse er 6,76·10-4 M. Vis at styrkeeksponenten er 3,17. Er flussyre mon en stærk, middelstærk eller svag syre? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2020 af mathon

Du har ikke oplyst flussyrens formelle koncentration.


Svar #2
22. januar 2020 af Daniella500

Skal dette bruges? 

Hydrogenflourid er en farlig syre, fordi den det er en gas, der kan trænge gennem huden. En vandig opløsning kaldes for flussyre. Den kan i øvrigt opløse glas, så man kan ikke opbevare den i en glasbeholder. Men man kan bruge den til at lave mønstre i glas.


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2020 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. januar 2020 af mathon

OK
             \small pK_s=-\log\left ( 6.76\cdot 10^{-4} \right )=3.17

hvilket indikerer middelstærk syre.


Skriv et svar til: Ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.