Matematik

lineære funktioner

23. januar 2020 af Klaus17 - Niveau: C-niveau

hej, 

har fået en opgave hvor der står: angiv a og b, hvis variable sammenhængene er lineære. 

y=2x^3 

a er 2 men er b så det opløftede tal eller er b ukendt?

har en anden opgave hvor den lyder: 

y= 5+x^2 

er a så ukendt eller?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2020 af StoreNord

Funktioner  med x2 eller x3 er ikke lineære.


Svar #2
23. januar 2020 af Klaus17

hvordan skal opgaven så laves forstår det ik helt? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2020 af Mathias7878

Kan du sende hele opgaven?

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. januar 2020 af StoreNord

y=2x^3   svarer til   y=b⋅xa    og er en potens-funktion.

y= 5+x^2   svarer til  y = c + b⋅x2   hvor a er 2 og b =1. 
Det er også en potensfunktion, hvor første led 5 bare er et tal.


Skriv et svar til: lineære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.