Matematik

Differentialregning, ekstrema

24. januar 2020 af Julie789 - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg skal udregne ekstrema for funktionen f(x)=0,5^2-3x+2,5 ved hjælp af toppunktsformlen. 

Jeg kender godt toppunktsformlen, men er i tvivl om hvad mit b og a er.

Er der nogle som kan hjælpe mig? 

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2020 af mathon

                             \small \small \small \begin{array}{lllll} &f(x)=a\cdot x^2+b\cdot x+c=0.5\left ( x-3 \right )^2+(-2)\\\\ &f(x)=0.5\cdot x^2+(-3)\cdot x+2.5\\\\\\&\begin{matrix} a=0.5\\ b=-3 \\ c=2.5 \end{matrix} \end{array}


Svar #2
24. januar 2020 af Julie789

Kan se jeg har skrevet en fejl i min funktionsgraf.

Forbliver a, b og c det samme selvom den nu hedder f(x)=0,5x^2-3x+2,5


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. januar 2020 af mathon

Det havde jeg gættet.


Skriv et svar til: Differentialregning, ekstrema

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.