Fysik

Protonindfangning

25. januar 2020 af miravschoubye - Niveau: A-niveau

Jeg har en opgave som lyder således: 

201-Tl fremstilles i en cyklotron. I cyklotronen beskydes 203-Tl med protoner. Herved dannes radioaktivt 201-Pb og tre andre ens partikler. 201-Pb henfalder herefter til 201-Tl .

a) Opskriv reaktionsskemaerne for dannelse af 201-Tl ud fra 203-Tl .

Jeg har styr på henfaldet fra 201-Pb til 201-Tl, men kan ikke helt forstå protronindfangning


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2020 af mathon

                    \begin{array}{lllll}&_{\, \, \, 81}^{203\, }\textrm{Tl}\; +\; _{ 1}^{1\, }\textrm{p}\; \longrightarrow \; _{\, \, \, 82}^{204\, }\textrm{Pb}\; \longrightarrow \; _{\, \, \, 82}^{201\, }\textrm{Pb}\; +\; 3\, _{0}^{1}\textrm{n} \end{array}


Svar #2
25. januar 2020 af miravschoubye

Tusind tak!


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2020 af Soeffi

#2. Tusind tak!

Må jeg lige spørge, hvad du får samlet?


Svar #4
25. januar 2020 af miravschoubye

201-Pb henfalder som et k-henfald, så:

201-Pb + -1 e -> 201 Tl + ?

Brugbart svar (1)

Svar #5
25. januar 2020 af mathon

                    \small \small \begin{array}{lllll}\textup{elektronindfangning:}\\& _{\, \, \, 82}^{201\, }\textrm{Pb}\; +\; _{-1}^{\, \, \, \, \, 0}\textrm{e}\longrightarrow \; _{\, \, \, 81}^{201}\textrm{Tl} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. januar 2021 af superhesten

Hej Mathon, 

Hvordan ved du at henfaldet er ved K-indfangning


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. januar 2021 af mathon

                   \small \small \small \begin{array}{lllll}\textup{Hvad kan }\\& _{\, \, \, 82}^{201\, }\textrm{Pb}\; +\; _{-1}^{\, \, \, \, \, 0}\textrm{e}\qquad \textup{\textbf{kun} blive til?} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. januar 2021 af superhesten

Men det kan jo også være ved et beta plus henfald som kun kan blive 201 Tl


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. januar 2021 af mathon

Korresponderende:
                                  https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1992499


Skriv et svar til: Protonindfangning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.