Fysik

Bølgelængde

27. januar 2020 af anee0030 - Niveau: C-niveau

En der kan hjælpe med dette spørgsmål 

Hvilken bølgelængde har lys (c=3*10 opløftet i 8) med en frekvens på f=3*10 opløftet i 14 hz?


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. januar 2020 af mathon

                   \small \lambda =\frac{c}{f}


Svar #2
27. januar 2020 af anee0030

gør det nogen forskel hvis c= 3*10 opløftet i 8 står i m/s og f= 3*10 opløftet i 14 står i Hz


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. januar 2020 af ringstedLC

#2:  Det skal c være. Når en konstant har en enhed, er det altid en SI- eller SI afledt enhed(er). Lysets fart c, har enheden m/s, da afstand/strækning har enheden meter og tid har enheden sekunder.

I de formler, der anvendes i gymnasiet m.m., skal indsatte værdier være i SI- eller SI afledede enheder. Formlernes "resultat", her bølgelængde, har så til gengæld enheder ligeledes i SI- eller SI afledede enheder.

\begin{align*} \lambda=\frac{c}{f} &= \frac{c}{\frac{1}{pt}}\;,\;f=\frac{1}{pt}\;,\;pt\text{ er periodetid} \\ m=\frac{\frac{m}{s}}{Hz} &= \frac{\frac{m}{s}}{\frac{1}{s}} \\ m &= \frac{m\cdot s}{s\cdot 1}=m \end{align*}


Skriv et svar til: Bølgelængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.