Matematik

hjælp til passande variabel

02. februar 2020 af Ida1235 - Niveau: B-niveau

Nogle som vil hjælpe med at løse denne?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2020 af Mathias7878

Du ved, at antallet af solgte huse er steget med 10 % om året siden 2012. Hvad fortæller det dig? Det fortæller netop, at du har at gøre med en eksponentiel voksende funktion på formen

f(x) = b\cdot a^x

Hvad tror du så, at a og b er? 

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. februar 2020 af ringstedLC

En procentvis stigning pr. fast stigning (10% pr. år) er en eksponentiel udvikling.


Svar #3
02. februar 2020 af Ida1235

Forstår ikke om jeg skal dividere de 10 % med 100 eller hvordan? og så skal jeg skrive årene efter 2012 i ^2 eller??


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. februar 2020 af Mathias7878

I en eksponentiel udvikling er a givet ved (1+r) og b er startværdien til tiden x = 0. Så hvad tror du så, at a og b er? 

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. februar 2020 af ringstedLC

Situationen er helt parallel med kapitalfremskrivningen i renteformlen.

Se: https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-c/funktioner/renteformlen


Svar #6
02. februar 2020 af Ida1235

a = 1,1 og b = 0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. februar 2020 af Mathias7878

Næsten, a = 1.1 og b = 29 netop fordi b er antallet af solgte huse til tiden t = 0, dvs

f(0) = 29\cdot 1.1^0 = 29\cdot 1 = 29

- - -

 

 


Skriv et svar til: hjælp til passande variabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.