Fysik

Energiformer?

02. februar 2020 af Fysikxd (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hvilke energiformer er der?

Forklar lige formel og energiformerne med eksempler.

Hav en dejlig aften:D


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2020 af mathon

Formentlig indeholder dit pensum:

                                        \small \small \small \small \small \begin{array}{lllll}&\textup{bev\ae gelsesenergi}&E_{kin}=\frac{1}{2}\cdot m\cdot v^2\\&\textup{potentiel energi}/\textup{tyngdeenergi}&E_{tyn}=m\cdot g\cdot h\\&\textup{termisk energi}\\&\textup{kemisk energi}\\&\textup{el-energi}&E_{el}=U\cdot I\cdot t\\&\textup{kerneenergi}\\&... \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. februar 2020 af mathon

                                  \small \begin{array}{|l|c|c|} \hline \textbf{st\o rrelse}&\textbf{bogstav}&\textbf{enhed}\\ \hline\textup{masse}&m&kg\\\hline\textup{hastighed}&v&\; \frac{m}{s}\\\hline\textup{tyngdeacceleration}&g&\frac{m}{s^2}\\\hline \textup{h\o jde over 0-niveau}&h&m\\\hline \textup{energi}&E_{kin}\quad E_{pot}\quad E_{el}&J\\\hline \textup{sp\ae nding}&U&V\\\hline \textup{str\o ømstyrke}&I&A\\\hline \textup{tid}&t&s\\\hline \end{array}


Svar #3
05. februar 2020 af Fysikxd (Slettet)

Tak, Mathon.


Skriv et svar til: Energiformer?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.