Matematik

Monotoniintervaller hjælp

02. februar 2020 af samfun (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Studieportalen, søger hjælp til denne opgave, er meget i tvivl om hvordan jeg skal komme i gang. Vil sætte stor pris på jeres hjælp.

En funktion f  er givet ved

f(x)=(x^2+2x-2)*e^-x

a) Løs ligningen f'(x)=0

b) Bestem monotoniintervallerne for f 

Opgaven er også vedhæftet 


Svar #1
02. februar 2020 af samfun (Slettet)

 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. februar 2020 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. februar 2020 af Mathias7878

a) Differentier f(x) ved brug af produktreglen

(f(x)\cdot g(x))' = f'(x)\cdot g(x)+f(x)\cdot g'(x)

og løs så ligningen f'(x) = 0 mht x.

b) Find ud af hvornår f'(x) er negativ og positiv. I de intervaller er f(x) hhv. aftagende og voksende. 

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. februar 2020 af peter lind

Beregn f'(x) i hvert interval der ikke i indeholder f'(x) = 0.  Da f'(x) er kontinuert er f'(x) er fortegnet for f'(x) konstant. Hvis f'(x)> 0 erfunktionen voksende og hvis f'(x)<0 er f(x) aftagende


Svar #5
02. februar 2020 af samfun (Slettet)

Okay tak, jeg prøver. Kræver opgave b) at jeg indsætter en monotonilinje og forklarer udfra den?


Brugbart svar (1)

Svar #6
02. februar 2020 af ringstedLC

Det giver en god konklusion på dine beregninger.


Brugbart svar (1)

Svar #7
02. februar 2020 af Mathias7878

#5 ja men det er umiddelbart ikke nødvendigt. Jeg gjorde det i hvert fald aldrig.

Jeg konkluderede på spørgsmålet ved at sige, at f(x) er aftagende i intervallet [,,,] og voksende i intervallet [,,,]

Ligeledes kan man f.eks. sige om man har fundet et lokalt eller globalt minimum eller lokalt eller globalt maksimum som ekstra. 

- - -

 

 


Svar #8
02. februar 2020 af samfun (Slettet)

Okay, mange tak for svarene :) 


Skriv et svar til: Monotoniintervaller hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.