Matematik

hjælp

05. februar 2020 af yeetyoot (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgave 1 

 Grafen for den lineære funktion: 

F(x)=a*x+b 

går gennem punkterne (2, 18) og (5, 27). 

bestem a

bestem b


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. februar 2020 af Clif

Du sætter først det første punkt (2,18) ind på F(x)'s og x's plads:

18=a*2+b => 18=2a+b => b=18-2a

Nu sætter du det andet punkts koordinater ind:

27=a*5+b => 27=5a+b => b=27-5a

Du sætter b=b:

18-2a=27-5a 

Du isolerer a:

18-2a=27-5a => -2a+5a=27-18 => 3a=9 => a=3

Du finder b ved at sætte a ind i en af ligningerne for b (jeg vælger den første):

b=18-2a => b=18-2*3 => b=12, så

a=3 og b=12 og ligningen F(x)=3x+12


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. februar 2020 af PeterValberg

Se eventuelt video nr. 4 og 6 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.