Matematik

Vektorfunktioner

09. februar 2020 af Lei20 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har brug for hjælp til denne opgave. Grunden til, at jeg stiller så mange spørgsmål er, fordi jeg er i gang med at forberede mig til en terminsprøve, og så er det jo vigtigt, at jeg forstår det hele. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. februar 2020 af AMelev

a) Skæring med 1.aksen: t2 + b·t + 6 = 0. Dette er en andengradsligning, og diskriminantens nulpunkter og fortegn afgør antal nulpunkter (skæringer).


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. februar 2020 af mathon

                 \small \begin{array}{lllll}\mathbf{a)}\\&&d=b^2-4\cdot 1\cdot 6\\\\ &\textup{to sk\ae ringer:}&b<-2\sqrt{6}\quad \vee\quad b> 2\sqrt{6}\\\\&\mathrm{\acute{e}}\textup{n }&b=-2\sqrt{6}\quad \vee\quad b=2\sqrt{6}\\\\&\textup{ingen sk\ae ring:}&-2\sqrt{6}< b< 2\sqrt{6} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. februar 2020 af mathon

                 \small \begin{array}{lllll}\mathbf{b)}\\ &\textup{b-v\ae rdier:}&b=\left\{\begin{array}{lll} \frac{9-\sqrt{41}}{4 }\approx&0.64\\\\ \frac{9-\sqrt{41}}{4 }\approx&3.38\\\\\frac{201+31\sqrt{401}}{196}\approx& 4.19 \end{array}\right. \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. februar 2020 af mathon

                 \small \small \begin{array}{lllll}\mathbf{b)}\\ &\textup{b-v\ae rdier:}&b=\left\{\begin{array}{lll} \frac{9-\sqrt{41}}{4 }\approx&0.64\\\\ \frac{9{\color{Red} +}\sqrt{41}}{4 }\approx&3.38\\\\\frac{201+31\sqrt{401}}{196}\approx& 4.19 \end{array}\right. \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. februar 2020 af AMelev

Ad # 4. Der er oplyst, at b er en positiv konstant, så b-intervallerne skal lige rettes til.

Sp b) Jeg kan ikke bestemme b, så betingelsen er opfyldt. Jeg er enig i de b-værdier, der er angivet i #5, men ....
Hvis parameterkurven skal gå gennem (5,10), får jeg, at  b = \frac{9\pm \sqrt{41}}{4}, men med de b-værdier går parameterkurven ikke gennem (50,15).

Hvis parameterkurven skal gå gennem (50,15), skal b = \frac{201+31\sqrt{401}}{196}, men med den b-værdi går parameterkurven ikke gennem (5,10). 

Hvis man kigger på parameterkurverne, kan det se ud, som om kurven (den sorte) med b-værdi \frac{201+31\sqrt{401}}{196} går gennem begge punkter, men hvis man zoomer ind, gælder det ikke. Den sorte graf går gennem (5,10.3)

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Skriv et svar til: Vektorfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.