Fysik

Elektricitet

09. februar 2020 af inneedof (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Er der nogen, der kan hjælpe med at løse denne opgave? Jeg har lidt svært ved at udføre denne opgave om elektricitet. Jeg har vedhæftet et billede af opgavebeskrivelsen.

Tusind tak på forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. februar 2020 af ringstedLC

2) Kredsløbet er en serieforbindelse med den samlede modstand:

\begin{align*} R_{tot} &= R_i+R_y \\ R_i &= R_{tot}-R_y \\ U=R\cdot I\Rightarrow R&=\frac{U}{I} \\ R_i &= \frac{1.5}{4}-0.25\,\left (\frac{V}{A}-\Omega=\Omega \right )=\;?\text{ Ohm} \end{align*}

3) Polspændingen er spændingen over Ry:

\begin{align*} U_{pol}=U_{R_y} &= R_y\cdot I \\ U_{pol} &= \;?\,\left (\Omega\cdot A=V \right )=\;?\text{ V} \end{align*}


Svar #2
10. februar 2020 af inneedof (Slettet)

Jeg får:
 

2) 0,125 Ohm

og 


3) 1V

Er dette korrekt?


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. februar 2020 af mathon

    Ja.


Skriv et svar til: Elektricitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.