Matematik

ydelseskurve for vandpumpe

18. februar 2020 af fojumdk - Niveau: A-niveau

På figuren ses en ydelseskurve for en pumpe. Kurven viser pumpens evne til at "løfte" en given mængde vand. Løftehøjden betegnes H og angives i meter, m. Jo større vandmængde, der skal pumpes, jo mindre bliver løftehøjden. Vandmængden betegnes Q og angives i kubikmeter pr. time,  [\frac{\unit m^3}{\unit h}] .

For den kurve, der er mærket "-115", gælder, at området fra  [Q= \unit[0,6]{\frac{m^3}{h}}]  til  [Q= \unit[3,2]{\frac{m^3}{h}}]  tilnærmelsesvis kan beskrives ved en parabel.

Opstil en funktionsforskrift for denne parabel.
Afbild funktionens graf i et koordinatsystem. Sammenlign denne med diagrammet på figur 8.127.

Billede vedhæftet

Vedhæftet fil: aaaa.PNG

Svar #1
18. februar 2020 af fojumdk


Skriv et svar til: ydelseskurve for vandpumpe

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.